Начало ММА Туиваса нокаутира Дерек Люис, за да продължи серията си

Туиваса нокаутира Дерек Люис, за да продължи серията си

Туиваса нокаутира Дерек Люис, за да продължи серията си
0

Прогнозите се сбъднаха. Тай Туиваса и Дерек Люис не изиграха пълни три рунда в битката помежду им от UFC 271 в Хюстън, Тексъс. Срещата в тежката категория приключи във втория рунд след нокаут за 28-годишния австралийски боец.

В главното събитие на галата бе заложен пояса в средна категория между Израел Адесаня и Робърт Уитакър.

„Бам Бам“ продължи успешната си серия и вече е с 5 поредни победи, като всичките са с нокаут. Това ще го изстреля в топ 5 на ранглистата на тежката категория. Освен това ММА статистиката на Туиваса вече е 15 успеха, като 14 са с нокаут. Той има само три загуби, като една от тях е от българина Благой Иванов-Багата (8 юни 2019 г).

Рекордът по нокаути при тежките все още се държи именно от Дерек Люис (11). Ветеранът обаче регистрира сега девета загуба и втора в последните 7 мача (26-9).

Срещата между Люис и Туиваса не започне особено атрактивно. След 60 секунди игра Тай притисна „Черния звяр“ до мрежата и започна да му вкарва колена. Реферът ги остави около минута така и ги разделя под аплодисментите на публиката. 37-годишният американец пласира добро дясно кроше, което разклати по-младия му опонент и двамата си размениха ролите от преди малко – Туиваса бе притиснат до мрежата.

Люис потърси тейкдаун в 3-ата минута, но „Бам Бам“ устоя при първи опит. Секунди по-късно вече бе съборен. Люис започна да му налага десни крошета, а опонентът му съумя бързо да се изправи и тръгна на размени с ляво кроше. Малко след това дойде и втория тейкдаун за Люис.

Вторият рунда започна доста по-обещаващо от първия. Двамата влязоха в бясна размяна на удари. Люис направи няколко добри комбинации и разклати съперника си, с което го притисна отново и до мрежата. Туиваса се измъкна и заложи на удари с лакти от муай тай, които му донесоха и успех след 100 минути игра от втората част.