Начало Бокс Рики Хатън призова за спасяване на Тайсън
0

Рики Хатън призова за спасяване на Тайсън

Рики Хатън призова за спасяване на Тайсън
0

Бившата британска боксова звезда Рики Хатън отправи молба към регулаторните органи в спорта да спасят Майк Тайсън от него самия.

41-годишният англичанин никак не е очарован от желанието на „Динозавъра“ да се завърне на ринга на 54 години, тъй като не иска да вижда как един от идолите му ще пострада. В момента „Железния Майк“ се подготвя усилено за двубой, като все още не е ясно срещу кого ще се изправи, като желаещи за негов съперник не липсват.

„Срещал съм се с Тайсън по много поводи и всички знаем историята му, много е вдъхновяваща, като на Тайсън Фюри – да видиш от къде е тръгнал и къде е днес. Надявам се да се шегува с приказките за завръщане. Изглежда страхотно за възрастта си, но е над 50-годишен и не искам да виждам как един от идолите ми ще пострада“, каза Хатън.

Британецът не скри възхищението си от физическата форма на легендата и си пожела да изглежда като него на същата възраст, но все пак смята, че завръщането му е грешка.

„Надявам се на неговата възраст и аз да съм в такава форма, но трябва да го спасим от него самия, или боксовите власти да го направят. Не можем да го оставим да се бие, без значение в колко добра форма е. Майк, хайде да се успокоим малко, а?“.