Начало Бокс Рой Джоунс ще учи на бокс деца в Русия
0

Рой Джоунс ще учи на бокс деца в Русия

Рой Джоунс ще учи на бокс деца в Русия
0

Легендата Рой Джоунс младши ще си партнира с Руската боксова федерация за стартирането на нова програма за развитие на млади таланти.

Американецът има руски паспорт от 2015 г. и не крие симпатиите си към президента Владимир Путин, а преди година изгледа на живо парада за Деня на победата в Москва. Сега от Руската федерация обявиха, че започват съвместна работа с Джоунс, като легендата ще бъде консултант по създаването на програмата.

“Планираме да направим консултации с Рой в деня, в който пристигне. Искаме да стартираме съвместна програма за младежи. Наскоро направихме открита тренировка и Рой беше в публиката, което беше много важно за децата”, каза пред агенция “ТАСС” генералният секретар на федерацията Кирил Шчекутиев.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roy Jones Jr. (@royjonesjrofficial)

В края на миналата година Рой Джоунс се завърна на ринга след двугодишно прекъсване, за да се изправи срещу иконата Майк Тайсън в демонстративен двубой. Двамата завършиха наравно, но с мача си дадоха начало на нова вълна от “пенсионирани” боксьори, желаещи отново да се качат на ринга.