Начало Бокс Руис: Джошуа ми се стори уплашен от Усик (ВИДЕО)

Руис: Джошуа ми се стори уплашен от Усик (ВИДЕО)

Руис: Джошуа ми се стори уплашен от Усик (ВИДЕО)
0

Анди Руис-младши даде интересно мнение на сблъсъка за световните титли в тежка категория, противопоставил Антъни Джошуа и Олександър Усик. Бившият световен шампион е смятал, че „Ей Джей“ ще излезе по-силен, отколкото е бил в срещата с украинеца.

„Предполагах, че той ще бъде по-силен. Мислех, че ще се боксира с него и ще използва уменията си“, заяви Руис пред „FightHype.com“.

Припомняме, че Антъни Джошуа загуби всичките си 4 световни титли (WBA Super, WBO, IBF и IBO) в сблъсък с Олександър Усик, състоял се пред над 65 000 зрители на стадиона на футболния отбор Тотнъм в Лондон. Успехът за украинецът дойде след единодушно съдийско решение.

Той просто стоеше там. Не знам защо не се движеше, както във втората ни битка. Тогава той бягаше, за да е сигурен, че няма да бъде ударен. Ако получеше удар, тогава ме хващаше, а после се движеше. Така че той имаше стратегия. Но тази битка не се разви както беше планирал. Вероятно това беше грешна стратегия. Вероятно го е подценил. Както аз направих с Крис Ареола… Мисля, че Антъни Джошуа все още е тук, все още е силен. Стори ми се, че той е уплашен и е леко пасивен. Може би това стана заради обратния гард на Усик и движението му“, анализира още Руис.

Интересното е, че преди сблъсъка между Джошуа и Усик, Руис беше дал прогноза за успех с нокаут между 5-7 рунд за английският боксьор.

Анди Руис-младши беше първият боксьор, който успя да победи Антъни Джошуа на професионалния ринг и да вземе световните му титли. Това се случи на 1 юни 2019 година. Мексиканецът сътвори сензацията с успех с технически нокаут в седмия рунд на боксова гала, която се проведе в най-известната световна зала – „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк.

В края на същата година обаче Джошуа си върна поясите след успех с единодушно съдийско решение в реванша, състоял се в Саудитска Арабия.