Начало Бокс С един удар Уайлдър върнал британец в Лондон
0

С един удар Уайлдър върнал британец в Лондон

С един удар Уайлдър върнал британец в Лондон
0

Силата на Дионтей Уайлдър остава пословична и до днес. Въпреки че допусна две поражения от Тайсън Фюри и загуби непобедения си статут, както и световната титла на WBC в тежка категория, „Бронзовия бомбардировач“ все така всява респект заради нокаутьорските си способности.

За това говори и един британец, който подобно на „Циганския крал“, е изпитал от първо лице мощта на деснячката на Уайлдър. Става въпрос за Айзък Чембърлейн, който е бил спаринг партньор на американеца.

Снимка: БТА

Дионтей е мощен, много мощен. Спомням си, че имах спаринг с него, когато бях на 19 години. Удари ме с ъперкът и си помислих, че съм се върнал обратно в Лондон. Той е наистина много солиден удряч“, припомня си една среща с Дионтей британеца.

Чембърлейн уточнява, че не толкова силата е стряскаща, колкото скоростта, с която Уайлдър успява да намери съперника. „Той е много бърз и е невероятно с каква скорост може да вкара попадение. Хората не го разбират и смятат, че става въпрос само за мощ, но е комбинация. Остър и много рязък. Много по-добър е от онова, което хората си мислят за него“, казва още британецът, който на свой ред има 14 победи от 15 мача. Той обаче боксира в полутежка категория, като единственото му поражение е от Лорънс Околи през 2018-а.