Начало Бокс Сагата продължава – IBF спря Йока за мач с Хъргович
0

Сагата продължава – IBF спря Йока за мач с Хъргович

Сагата продължава – IBF спря Йока за мач с Хъргович
0

Ще се намерили боксьор, който да се изправи срещу Филип Хъргович за званието „претендент №1 на IBF“ за световната титла в тежка категория? Това се пита в уравнението, което в последния месец се превърна в истинска сага.

След като Луис Оргис и Джоузеф Паркър последователно отказаха да се качат на ринга срещу хърватина, сега и Тони Йока се оказа, че не може да направи това. Причината? Мартин Баколи отказва да го освободи от подписания договор.

Олимпийският шампион и конгоанецът трябваше да боксират на 15 януари в Париж. Заради пандемията и рестрикциите във Франция срещата пропадна. Според точка в контракта обаче това означава смяна на датата, а не анулиране на галавечерта.

При това положение от IBF излязоха със становище, че Йока не може да влезе в преговори с Хъргович за битка между двамата, която щеше да бъде своеобразен реванш от полуфинала на Игрите в Рио де Жанейро през 2016-а.

Така на дневен ред следва поглед към поредното име в списъка на федерацията за сблъсък с хърватина. В случая това е Джо Джойс. Британецът обаче е претендент №1 на WBO и не е много сигурно, че ще иска да рискува това си звание, за да стане такъв и на IBF. Защото поражение от Хъргович ще му отнеме това право. За хърватина пък подобен развой ще е като „с един куршум два заека“.

Тепърва предстои да разберем накъде ще задуха отново вятъра в тази сага. Ако Джойс откаже битката, то следващият по списък е Агит Кабайел.