Начало Бокс Сензацията Лопес: Генерацията ми ще върне старата слава на бокса

Сензацията Лопес: Генерацията ми ще върне старата слава на бокса

Сензацията Лопес: Генерацията ми ще върне старата слава на бокса
0

Първият носител на 4 пояса в лека категория – Теофимо Лопес, не скри радостта си от големия успех. На 18 октомври по първи петли българско време латиносът надигра и победи Василий Ломаченко в 12 рунда.

Новата гордост на Бруклин потвърди думите си от преди битката, че е представител на новата вълна в бокса, която ще измести големите имена.

„Ние сме новата генерация в бокса. Аз, Шакур Стивънсън, Джером и останалите момчета – ние връщаме „Старата школа“. Мога да ви направя списък с имената на всички нас“, сподели Лопес.

„Ще върнем старата слава на бокса. Ще се бием само с най-добрите – аз вече го правя. Няма да си подбираме боксови круши.“

„Аз съм само първият от вълната млади момчета. Тепърва започваме!“

„Трябва да се биеш с най-добрите, с непобедените и с шампионите. Нека оставим подбирането в миналото“, апелира Теофимо Лопес.

Коментарът му за самата битка:

„Натисках го от самото начало – такива бяха инструкциите. При всяко негово пускане на лява или дясна ръка, аз вече бях готов с по-силен отговор. Не трябваше да му оставям никакво време за събиране на сили. Непрестанен терор.“

„Знаете ли, не ми пука дали ще разменим по един удар. Това е бокс. Обичам да се бия и мога да удрям здраво, размените правят играта толкова атрактивна. Поемам един и връщам един – това правят истинските шампиони. Те не бягат“, завърши Лопес.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.