Начало Бокс Скандал с уредени мачове тресе АИБА

Скандал с уредени мачове тресе АИБА

Скандал с уредени мачове тресе АИБА
0

Нов скандал с манипулирани боксови мачове от Рио 2016 избухна в Международната асоциация по бокс (АИБА). Десет битки от Олимпийските игри в Бразилия преди пет години се разследват.

Една от тях е Майкъл Конлан (Ирландия) – Владимир Никитин (Русия), която приключи с изключително спорно разделено съдийско решение.

Още през 2016 избухна огромен скандал с корупция в AIBA, заради който Международния олимпийски комитет (MOK) отне правата за организиарането на боксовия олимпийски турнир.

Органът в аматьорския бокс се промени през последните месеци и започнаха наченки на излъскване на уронения имидж.

Ако се докажат престъпления от Игрите през 2016, то големият виновник ще е тогавашният шеф на централата Гафур Рахимов, който беше определен от пресата като „един от най-големите престъпници в Узбекистан“.

Очаква се до края на седмицата да бъде дадена официална пресконференция, на която ще бъдат разкрити повече детайли.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.