Начало Бокс Специалистите след Чарло – Кастано: Обир, шок, подигравка…

Специалистите след Чарло – Кастано: Обир, шок, подигравка…

Специалистите след Чарло – Кастано: Обир, шок, подигравка…
0

Джермел Чарло беше спасен от американските съдии в големия тест срещу Браян Кастано за всички световни титли в лека средна категория. Битката завърши наравно, а реферът, който даде 117-111 за единия от двамата популярни близнаци би трябвало много да се срамува от себе си.

В такова настроение се изказаха редица специалисти и анализатори след галавечерта в Сан Антионио.

„Отвратително съдийство. Не само това 117-111 е възмутително, но вярвам, че Кастано ясно спечели“, пише реномираният спортен журналист от ESPN Майк Копинджер.

„Решението на Васкес за 117-111 е абсурдно. Кастанао трябваше да се прибере в Аржентина като абсолютен световен шампион. Имаше само два близки рунда, които могат да се отсъдят за Чарло – петия и дванадесетия. Бях край ринга и видях сблъсъка 115-113 за Кастано“, допълва специалистът.

„Боксът в най-лошата му светлина. Решението е криминално. Ограбиха Кастано. Явно трябваше да бие и съдиите освен Чарло“, коментира Джордан Нийлд от „Стар спортс“.

„Страхотна битка, но се видя кой доминираше. Кастано взе първите 9 рунда и нямаше късмет с това решение“, пише интерконтиненталният шампион Антъни Фаулър.

„Решението на Васкес ще бъде остро критикувано в следващите дни. Чарло взе последните три рунда, но как това обърка така сметките? 117-111 e подигравка“, пита се друг от топ анализаторите – Дан Рафаел.

Феновете в социалните мрежи вече започнаха с подигравателните колажи, като обявиха рефера за слепец.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.