Начало Бокс Тайсън се обърнал за помощ към Фреди Роуч
0

Тайсън се обърнал за помощ към Фреди Роуч

Тайсън се обърнал за помощ към Фреди Роуч
0

Членът на Залата на славата Фреди Роуч разкри, че световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (30-0-1) се е обърнал към него, за да му помогне в подготовката за третия мач с Дионтей Уайлдър (42-1-1). Легендарният специалист бе в ъгъла на „Циганския крал” за първия двубой между двамата от 2018-а.

Сблъсъкът завърши със спорно равенство, след като британецът доминираше във всички рундове, но в самия край едва не бе нокаутиран. По онова време главен треньор на Тайсън бе Бен Дейвисън. След срещата той и Роуч размениха обвинения за стратегията.

Преди реванша с „Бронзовия бомбардировач” през февруари миналата година Фюри се раздели с Дейвисън и назначи за главен треньор Шугър Хил Стюард, който го изведе и до успеха с нокаут в седмия рунд. Сега Тайсън няма намерение да сменя специалиста, но има желание да увеличи „мозъчната компания”, включвайки Роуч към екипа на Шугър и Анди Лий.

Тайсън тренираше във Вегас, а аз имах няколко момчета, които трябваше да се боксират по същото време. Срещнахме се в съблекалните. Той ми каза: „Фреди, няма ли пак да ме тренираш?”, а аз му отговорих: „Тайсън, когато кажеш, знаеш къде е залата ми, заповядай”. Фюри е готин човек, симпатяга и много добър боксьор. За мен е един от най-добрите в тежка категория изобщо”, коментира ситуацията Фреди Роуч.

На този етап обаче той не разкрива дали действително двамата ще работят заедно за третия сблъсък с Уайлдър. Мачът бе отложен от 24 юли за 9 октомври, след като от щаба на Фюри обявиха, че той е дал положителна проба за коронавирус.