Начало Бокс Спрягат 4 имена за съперник на Уайлдър
0

Спрягат 4 имена за съперник на Уайлдър

Спрягат 4 имена за съперник на Уайлдър
0

Дионтей Уайлдър се очаква да се завърне на ринга в края на годината. Бившият световен шампион на WBC в тежка категория сам намекна за това, коментирайки, че спортът е скучен без неговата особа. Това моментално породи и спекулации относно евентуалните съперници, които биха се изправили срещу „Бронзовия бомбардировач“.

Според източници отвъд океана, опциите са четири. Фаворити са бившите шампиони Джоузеф Паркър и Анди Руис, а другите имена, които се коментират, са тези на Дилиън Уайт и Джо Джойс.

Първостепенен вариант изглежда Руис. Той обаче трябва да победи Луис Ортис на 4 септември, за да се стигне до битка с Уайлдър. Това от своя страна би забавило завръщането на „Бронзовия бомбардировач“ още тази година.

Това поставя на по-предно място Паркър или Джойс. Двамата са високо в ранглистата и победа над един от тях ще изстреля Уайлдър моментално в позиция да си върне световния трон. Най-отдалечена опция е Уайт. Дилиън бе нокаутиран от Тайсън Фюри през пролетта и той самият ще има нужда от по-лек противник, за да си върне самочувствието.