Начало Бокс Сравнение между Усик и топ боксьорите в тежка категория

Сравнение между Усик и топ боксьорите в тежка категория

Сравнение между Усик и топ боксьорите в тежка категория
0

Хегемонът в полутежка категория Олександър Усик се качи в горната дивизия, а с това започнаха и споровете дали и там ще е толкова успешен. Вече ще има по-високи, по-големи, по-тежки съперници.

Преди първото си изпитание – Чаз Уидърспун, реномираното издание Sky Sports представи  съпоставка между украинския олимпийски шампион и част от елита в „кралската категория“.

АНТЪНИ ДЖОШУА

Това е целта пред Усик в дългосрочен план. Ситуацията е същата каквато бе при Руис – Ей Джей има сериозно превъзходство в размерите.

„Не смятам, че Джошуа има проблем срещу по-ниски боксьори“, сподели Усик.

„Той си има други слабости и няма значение дали този срещу него е 200 см или 180 см. Има генерални проблеми“, допълни още непобеденият боец.

Много му се искаше именно той да нанесе първа загуба на Ей Джей, както спомена в няколко интервюта, но и сега няма да е по-малко мотивиран.

Снимка: БТА

АНДИ РУИС-МЛАДШИ

Срещу такъв съперник Усик ще изглежда като роден за тежката категория. Разтегът му е значително по-голям, а предмството за мексиканеца е единствено в килограмите. Руис е от най-тежките в дивизията. Това му позволява да удря много тежко – както всички се уверихме на 1-ви юни тази година срещу Антъни Джошуа.

Тогава и за първи път някой успя да го свали в нокдаун, което доказва колко здрава брадичка има.

Можем да очакваме битка между двамата през 2020 година.

Снимка: БТА

ДИОНТЕЙ УАЙЛДЪР

Световният шампион на WBC по статистика се явява обратното на Руис за Олександър Усик. Двамата ще са със сходни килограми, но височината е основното оръжие на американеца. Това е световноизвестен факт.

Дясната му ръка ще създаде много проблеми на украинеца и към момента никой не е намерил лек за нея.

Уайлдър удря клинично, бързо и силно. Дали Усик ще е достатъчно бърз за него?

Снимка: БТА

ТАЙСЪН ФЮРИ

Големият от големите хора. Той е най-високият с най-голям разтег и често най-тежкият. Внушителните му размери ще се открояват ясно, ако бъде организиран такъв мач.

Имат сходен стил на игра.

Сякаш Усик е по-малката версия на Фюри.

Снимка: БТА

УРОЦИ ОТ МИНАЛОТО

Ивендър Холифийлд и Дейвид Хей са единствените боксьори, които успяха да станат световни шампиони в полутежка и тежка категория. И двамата имат идентична височина и разтег с тези на Усик.

„Никога не съм се тъпчел, за да вляза в тези килограми, просто не свалях преди кантар“, сподели преди време Хей.

Той стана шампион срещу Николай Валуев, който бе като Голиат в този сблъсък. Помогна му бързината.

Холифийлд пък громи Бъстър Дъглас през 1990 година. Има победа и срещу Майк Тайсън, затова не винаги размерите са решаващи.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.