Начало Бокс Станимира Петрова: В Токио ще създам удоволствие за всички фенове на бокса
0

Станимира Петрова: В Токио ще създам удоволствие за всички фенове на бокса

Станимира Петрова: В Токио ще създам удоволствие за всички фенове на бокса
0

Голямата звезда на женския ни бокс Станимира Петрова ще открие българското участие на ринга в Токио. Двукратната европейска шампионка, носителка на световна титла и златен медал от Европейските игри в Минск 2019, ще участва на своята втора Олимпиада. Тя е готова да допълни богатата си колекция от отличия и да вземе онова, което не успя да спечели в Рио де Жанейро 2016. В категория до 57 килограма Станимира ще се качи на ринга още на 24 юли, ден след официалното откриване. Ето какво каза тя пред сайта на БФ Бокс по този повод.

Станимира, утре пътувате за Токио, на практика не остана никакво време. Готова ли си за предизвикателството?

– Чувствам се добре, смятам че съм готова и подготвена. Засега съм спокойна, няма голямо напрежение. Може би ще се появи като пристигнем там и започне състезанието. Надявам се, че тази Олимпиада ще е моята. Искам да играя добре и да бъда доволна от себе си. Продължавам да тренирам до последно, програмата е една и съща.

Успя ли да изпълниш плана си на 100 процента преди Игрите?

– Смятам че да. Каквото се изисква от мен и целите, които съм си поставила, съм ги постигнала. Трябва да успея и там. Искам да съм спокойна там и да покажа онова, което наистина мога. Това е и основната цел за Игрите – да се отпусна на ринга, да си създам удоволствие за себе си и за всички които гледат.

Надяваме се, че това ще донесе и медал, нали така?

– Да, така е. Мечтая си за медал, но каквото е писано, това ще стане.

Ти откриваш първа програмата за българския бокс. Това създава ли допълнително напрежение у теб?

– Не, дори се радвам, че започвам първа. Моят финал е и най-рано от всички, на 3 август, така че е по-добре да няма много време, в което да чакам. Това води до допълнително напрежение и изнервяне. Най-добре е да отидем и по-бързо да си свършим работата. Във форма съм, вече ми се качва на ринга и да започна участието си. Нямам търпение да чуя първия гонг.

Притесняваш ли се от жребия и има ли съперници, които не искаш да срещнеш?

– Аз няма да съм сред поставените, така че изобщо не мисля за това. Нямам притеснения и претенции. Всички са добри, не бих казала че има някоя, която да си пожелая да срещна, или пък да избегна. С която се падна, с нея ще играя.

Какви са очакванията ти за самата Олимпиада, предвид че тя се очертава да е много по-различна от Игрите в Рио, на които участва?

– Това което чета и виждам, че ни очаква, определено ще е много по-различно. Може би е неприятно, че няма да има публика. От друга страна, не очаквах да дойдат и много българи по трибуните в Япония, така че може и да е по-добре за нас. Защото само на противници щеше да има публика (смее се). Ще има много ограничения, като цяло постоянно ще сме затворени, но в крайна сметка, ние сме там, за да си свършим работата, не сме отишли на почивка. Останалото не ми прави впечатление.

Пожелаваме ти в такъв случай да си свършиш работата и да се върнеш удовлетворена.

– Дай Боже, дано да е така.