Начало Бокс Статистиката говори – обратният гард на Кроуфорд му печели мача

Статистиката говори – обратният гард на Кроуфорд му печели мача

Статистиката говори – обратният гард на Кроуфорд му печели мача
0

Американецът Терънс Кроуфорд продължава да е непобеден в профи бокса след поредната си победа между въжетата.

Шампионът на WBO в полусредна категория надви британецът Кел Брук и за пореден път доказа, че е един от най-техничните и нестандарни боксьори на професионалната сцена в последните 6 години.

33-годишният Кроуфорд спечели чрез техничекси нокаут в четвъртия рунд, но победата над Брук в никакъв случай не може да бъде пречислена към лесните. Американският сайт CompuBox излезе с официалната статистика за мача – пуснати и пласирани удари, прави и силни попадения.

Нещото, което прави моментално впечатление от числата е това, че първите два рунда са на сметката на претендента. Дори в две от трите официални съдийски карти се вижда, че британецът е по-нападателният и убедителен боксьор.

В първата част Брук е пласирал 9 точни удара срещу 6 за Кроуфорд, като американецът е стоварил едва един по-мощен удар. Вторият рунд отново е на сметката на Брук, като този път бившият световен шампион е пласирал 8 леви прави срещу само два за шампиона.

Третият и последният четвърти рунд обаче са тотално различни, а причината е само една – именно тогава Кроуфорд реши да смени стойката си и да се бие с обратен гард. С водеща дясна ръка, Терънс вкарва 7 прави срещу 0 за Брук, а в последните два рунда общо пласираните удари са 33 срещу 6 в полза на победителя.

CompuBox

Надмощието на Кроуфорд в последните два рунда е най-внушително в графата „тежки“ удари – 14:6 за американеца.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.