Начало Бокс Харпър се би 5 рунда със счупена ръка за победата

Харпър се би 5 рунда със счупена ръка за победата

Харпър се би 5 рунда със счупена ръка за победата
0

Силната вечер за женския бокс предложи много емоции, но един мач ни оставя без думи. Тери Харпър спря Катарина Тандерс в деветия рунд от битката им в „Уембли арена“.

Фрапиращото е, че световните титли в категория „супер перо“ бяха защитени отвъд прага на болката за цели пет рунда.

Харпър е счупила брутално ръката си в четвъртата част от сблъсъка (приложената снимка).

На рентгена докторите останали смаяни от фрактурата и отказали да повярват, че Тери е издържала близо 20 минути професионален бокс от най-високо ниво така.

След успеха си световната шампионка вече има 11 победи и едно равенство. 24-годишната Харпър коментира, че не е обмисляла да се откаже и да сдаде титлите, въпреки болката.

„Ръката ми пострада, но стиснах зъби и продължих. Изпращам една невероятна година. Целите ми се покачват с всеки изминал мач“, споделя поставената на първо място в ранглистата според BoxRec.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.