Начало Бокс Стивън Фултън детронира световния шампион Брендън Фигеора (ВИДЕО)

Стивън Фултън детронира световния шампион Брендън Фигеора (ВИДЕО)

Стивън Фултън детронира световния шампион Брендън Фигеора (ВИДЕО)
0

Американецът Стивън Фултън обедини две от световните титли в категория супер „петел“.

27-годишният шампион на WBO вече е собственик и на колана на WBC, след като през изминалата нощ победи доскорошния шампион Брендън Фигероа. Срещата, която се проведе в Лас Вегас, приключи с победа чрез неединодушно решение (116-112, 116-112 и 114-114) в полза на Фултън.

Това бе първа загуба в професионалната кариера на 24-годишния Фигероа, който до преди няколко месеца държеше и пояса на WBA при 55-килограмовите, но Световната боксова асоциация му го отне заради избора му да се бие с Фултън.

И двамата боксьори показаха воля и желание за победа, като Фултън използваше чудесно левия си прав по време на целия мач, маркирайки и пласирайки тежки удари когато си пожелае. Фигероа разчиташе повече на по-къси и силни комбинации, които обаче така и не се оказаха проблем за Фултън.

Новият шампион имаше сериозни проблеми в средните рундове, но успя да направи силен завършек и да спечели безапелационно последните две части и с това да си подсигури победата в очите на двама от съдиите.

Така пред Фултън се открива чудесна възможност за мач за обединяване на всички пояси срещу шампиона на WBA и IBF – Муроджон Ахмадалиев от Узбекистан.