Начало Бокс Камбосос е новият крал на леката категория

Камбосос е новият крал на леката категория

Камбосос е новият крал на леката категория
0

Леката категория в бокса има нов крал. На върха в дивизията се изкачи Джордж Камбосос след зрелищна победа над Теофимо Лопез.

Дългоочакваният сблъсък за световните титли в лека категория в бокса, най-накрая зарадва любителите на бойните спортове. Един срещу друг се изправиха Джордж Камбосос и досегашния носител на поясите Теофимо Лопез.

След  драматичен и вълнуващ двубой в „Медисън скуер гардън“, продължил 12 рунда, Камбосос седна на трона в дивизията, след съдийско решение 115-111, 115-112, 113-114. По този начин Камбосос нанесе първата загуба на Лопез със съдийско решение.

Доминацията на Хорхе започна още в първия рунд и, след като прати Лопез в нокдаун. До края на срещата той понесе и здрави уради, но и приложи такива, както и показа брилянтна защита.

След края на двубоя Лопез изрази бурно недоволството си от съдийското решение и каза, че битката изобщо не била оспорвана. Силни моменти за него в срещата бяха във втората и третата част, Камбосос успяваше да се защити адекватно.

В 10-тия рунд Лопез свали Камбосос на земята, а в 11-та част реферът спря битката за да може лекар да провери окото на Лопез, което беше наранено. Все пак той успя да се събере, запазайки интригата до последния гонг.

С успехът Камбосос продължи победната си серия на 20 от 20 (10 КО), за да грабне титлите на Световната боксова асоциация, Световната боксова организация, Международната боксова федерация, Световния боксов съвет и списание „Ринг“.