Начало Други Багата е помогнал на Кобрата да се подготви за Франк Мир

Багата е помогнал на Кобрата да се подготви за Франк Мир

Багата е помогнал на Кобрата да се подготви за Франк Мир
0

Кубрат Пулев записа още една безапелационна победа на сметката си. Най-добрият български професионален боксьор дебютира в новия боен спорт  трайад комбат (Triad Combat) с победа над бившия шампион на UFC Франк Мир. Кобрата разкри, че за подготовката му е помогнал единственият българин подвизаващ се е най-голямата верига за смесени бойни изкуства UFC – Благой Иванов-Багата.

,,Не очаквах толкова бърза победа. Той е световен шампион на ММА. Спортът е по-различен – по-малък ринг, по-малки ръкавици, различни правила. Нямаше как да подценя ситуацията. Подготвях се с Благой Иванов за клинчовете, направихме много спаринги. Благодаря му за хубавата подготовка“, каза боксьорът в предаването „Тази неделя“ по bTV.

Най-добрият български професионален боксьор дебютира в новия боен спорт, чийто правила включват елементи от бокса и ММА в триъгълен ринг. Регламентът включваме 9 рунда по 2 минути.

,,Противникът не беше лош. Беше добре подготвен, но понеже е ММА боец аз бях прекалено бърз за него и той не можа да види десния ми прав, за който тренирах доста време. Имах контузия на дясното рамо и се налагаше да тренирам точно десен прав, за да ми се заздрави рамото“, коментира Пулев след победата

Точно един рунд бе необходим на Пулев, за да приключи именития си опонент.

,,Не беше лесно, защото самият спорт е нов и не знае човек какво да очаква и как ще се развият нещата“, добави шампионът.