Начало Бокс Стойка Кръстева: Целта ми не е просто участие в Токио!
0

Стойка Кръстева: Целта ми не е просто участие в Токио!

Стойка Кръстева: Целта ми не е просто участие в Токио!
0

Стойка Кръстева сподели след успеха си над виетнамката Ти Там Нгуйен, че не е доволна от представянето си. Тя стартира с победа с 3:2 гласа на боксовия турнир на Олимпийските игри в Токио. Въпреки успеха, националката ни при 51-килограмовите сподели, че може да играе на много по-високо ниво.

Не беше най-хубавият мач, който съм играла. Преди всичко обаче важна е победата. Благодаря на всички, които ме подкрепяха и се зарадваха заедно с мен, както и на страхотния ми екип, без който нямаше да съм тук. Имаме няколко мача с Фукс. Труден съперник е, но и виетнамката не беше лесна. Ще си видим грешките, ще ги коментираме и коригираме, и се надявам, че в предстоящия мач ще се представя още по-добре„, каза пред БНТ Кръстева.

За място на 1/4-финалите тя ще боксира с американката Вирджиния Фукс. Срещата е на 29 юли от 13:39 часа.

Целта не е просто участие, а максимално предно класиране. Без да се ангажирам с очаквания. Чисто физически всичко при мен е наред, психически има малко нужда от корекция. Но екипът най-добре може да каже, защото отстрани се вижда най-добре. Пожелавам на останалите от отбора да са здрави, да дадат всичко от себе си и да излязат победители от мачовете си„, допълни Стойка Кръстева.

Bulgaria’s Stoyka Zhelyazkova Krasteva, after her women’s flyweight 51-kg boxing match against Vietnam’s Thi Tam Nguyen during their at the 2020 Summer Olympics, Sunday, July 25, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Frank Franklin II)

В понеделник, 26 юли на ринга ще се качат и останалите ни представители в боксовия турнир в Токио. Станимира Петрова ще боксира от 7:54 сутринта с Йени Кастанеда (Колумбия) в двубой от 1/8-финалите в категория до 57 килограма. Даниел Асенов (52 кг) пък ще дебютира на Игрите в Токио от 11:30 часа. Той ще се изправи срещу румънеца Козмин Гирлеану на 1/16-финалите.

тагове: