Начало Бокс Световен шампион предизвика Оскар де ла Оя

Световен шампион предизвика Оскар де ла Оя

Световен шампион предизвика Оскар де ла Оя
0

Ако Оскар де ла Оя е наистина сериозен относно желанието си да се завърне на ринга след близо 12-годишно прекъсване, то бившият световен шампион в 6 различни категории вече си има потенциален съперник.

Той обаче може и да е далеч над сегашните възможности на „Златното момче“, защото става въпрос за световния шампион на WBC в супер полусредна категория – Джермел Чарло.

Снимка: БТА

30-годишният Чарло се самопредложи за опонент на Де ла Оя, като двамата не са в никак добри отношения. Оскар се грижеше за кариерата на Джермел, но след това пътищата им се разделиха и боксьорът подписа с Ал Хеймън и „PBC“.

Ако легендата от близкото минало се съгласи на подобен мач, то той може да бъде за титлата на по-малкия от братята Чарло. Преди време Световният боксов съюз съобщи, че ако Майк Тайсън се завърне към профи бокса, то той ще бъде включен в ранкинг листата на WBC.

„Примамливата“ оферта за двубой дойде от Джермел, след като Де ла Оя написа в социалните мрежи, че все още може да бъде опасен за боксьорите от супер полусредна дивизия.

Оскар, няма да те спирам или да те разубеждавам„, отговори Чарло, който е с 17 години по-млад.

Давай смело, не си се срещал с никой от тази ера. Споменаваш супер полусредната категория, защото знаеш, че аз съм Краля„, допълни Джермел.