Начало Бокс Съветва Тайсън да осмисли причините за завръщането си
0

Съветва Тайсън да осмисли причините за завръщането си

Съветва Тайсън да осмисли причините за завръщането си
0

Бившият световен шампион по бокс в лека тежка категория Джно Конте е сред скептиците относно завръщането на Майк Тайсън на ринга.

“Железния Майк” ще се изправи срещу друга легенда – Рой Джоунс младши, в демонстративен двубой в края на ноември, като двамата са съответно на 54 и 51 години. Тайсън редовно споделя снимки и кадри от подготовката си, но 69-годишният Конте не е сигурен защо точно се подлага на всичко това.

Според британеца, “Динозавъра” трябва да бъде честен пред себе си и да осмисли причините, поради които иска отново да се боксира.

“Да се върне във форма и отново да се бие, не виждам друга причина за това, освен парите. Може да усеща, че не прави нищо с живота си и това да е начинът му да се справи. Но това е заплаха за него. Защо да го прави? Може да изкарва пари и по друг начин”, каза Конте.

Той призна, че никога не би постъпил като Тайсън, макар да е бил изкушен от подобна възможност преди години.

“Нямаше начин и аз да го направя. За мен въпросът беше: “Всичко или нищо”. Имаше момент, в който бях изкушен, затова разбирам хората, които са склонни да подобно завръщане. Но трябва да анализираш защо. Изправяш се срещу проблем, с който си се справил като млад, но сега използваш различни инструменти. Ако в торбата си имаш само чук, имаш склонността да третираш всеки проблем като пирон. Ще бъде интересно да го гледам. Не казвам да се откаже, само да си помисли”.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.