Начало Бокс Тайсън Фюри не забравя кътмена, който го спаси срещу Ото Валин

Тайсън Фюри не забравя кътмена, който го спаси срещу Ото Валин

Тайсън Фюри не забравя кътмена, който го спаси срещу Ото Валин
0

Едва ли някога ще има човек, на когото Тайсън Фюри да е по-голям длъжник от Хорхе Капетийо.

Съвсем нормално е повечето хора да са позабравили или изобщо да не знаят това име, но няма да е прекалено ако кажем, че Хорхе Капетийо запази кариерата на Тайсън Фюри непокътната.

Капетийо бе кътменът в ъгъла на Тайсън в срещата му срещу Ото Валин през септември. Мач, който всички очакваха да премине в темпото на спаринг, се оказа може би най-тежкият в кариерата на „Краля на циганите“.

Поне така изглеждаше отстрани. Британецът бе видимо по затруднен от шведа, отколкото в двата му мача срещу Дионтей Уайлдър и победата му над Владимир Кличко.

Валин отвори две брутални аракди на дясното око на Фюри – едната от кроше, а другата от случаен удар на глави. Фюри трябваше да се бие с едно око от третия рунд и само адекватната и контролирана намеса на Капетийо му даде шанс за победа.

Снимка: БТА

В крайна сметка Тайсън стигна до нея, а няколко месеца по-късно се разправи с Дионтей Уайлдър, за да му вземе световната титла на WBC.

Въпреки че Фюри не ползва услугите на Капетийо в мача си през февруари, шампионът далеч не е забравил кътмена, който го спаси срещу Валин.

„Тайсън  все още ми е благодарен“, заявява Капетийо пред Sky Sports.

„По време на коронавирус пандемията фитнес залата ми бе затворена. Той се свърза с мен и ме попита дали може да ми помогне по някакъв начин.

Снимка: БТА

„В последствие ми изпрати пари.

„На 14-ти март трябваше да съм в ъгъла на Джеси Варгас, но срещата бе отложена и се върнах с празни джобове. Тогава бях уплашен, но отново Тайсън се намеси.

„Знаеше, че двубоят няма да се проведе и отново се свърза с мен. Разпитва ме за семейството ми и отново ми изпрати пари.

„Изключително щедър и смирен човек.Намери времето да се поинтересува как съм аз и как е семейството ми“, спомня си Капетийо.

Запитан дали смята, че присъствието му в ъгъла на Фюри е изиграло важна роля за последвалата победа на Уайлдър, кътменът отговаря така:

„Ако някой го е спасил, то това е Господ“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Thank You So Much @gypsyking101 For This Tremendous Gift Meant A lot For Me Campeon Viva El Rey De Los Gitanos Tyson Fury AKA @gypsyking101 @toprank @capetilloandtmboxing 🇬🇧🇲🇽 God Bless 🙏🏼

Публикация, споделена от Jorge Capetillo (@jorgecapetillo02) на

„Всички имаме тежки моменти, които трябва да преминем. Знаех, че с всеки изминал рунд нещата ще стават по-добре и това бе моята цел – да му дам още един рунд и още един рунд…

„Тежките моменти в битките са го направили по-добър човек в живота. Аркадата на веждата бе най-тежката, която някога съм виждал и се надявам да си остане така.

„Трябваше да съм спокоен и да му предам това чувство, че всичко е под контрол. Той имаше нужда от спокойствие. За мен бе истинско удоволствие и чест да съм в неговия щаб.

„Винаги ще съм му благодарен и ако мога да му помогна, винаги бих го сторил“, добави Капетийо.

Веднага след мача си с Валин, Фюри получи близо 50 шева.