Начало Бокс Тайсън Фюри отсвири британските съдии за мача му с Дилиън Уайт

Тайсън Фюри отсвири британските съдии за мача му с Дилиън Уайт

Тайсън Фюри отсвири британските съдии за мача му с Дилиън Уайт
0

Фиаското, което сътвориха съдиите на мача между Джош Тейлър и Джак Катерал, нацапа още повече и без това мръсната и пропита с корупция престилка на бокса.

Двама от тримата съдии край ринга отсъдиха в полза на Тейлър, въпреки че шотландецът не заслужаваше да запази неоспоримия си статут. Хора от щаба на Катерал дори призоваха за полицейско разследване на случилото се, а ударът и срамът по британския бокс не спират дотук.

Големият промоутър Франк Уорън, който спечели търга за правата за провеждане на предстоящия мач между Тайсън Фюри и Дилиън Уайт заяви, че световният шампион лично е пожелал и настоял да няма британски съдии.

Срещата за пояса на WBC в тежка дивизия е насрочен за 23-ти април и ще се проведе на митичния ст. „Уембли“ в столицата на Обединеното Кралство Лондон.

По принцип в подобни шампионски битки трябва да има един неутрален и по един съдия от държавите на боксьорите, но в случая и тримата точкуващи ще бъдат от друга държава.

Съдийството в бокса се е преврънало в пълен цирк„, заяви Фюри.

„Всички заслужават по един ритник в задника. Говорихме с Франк Уорън и му казах, че не искам британски съдии. Той се съгласи на 100%. Искаме опитни и квалифицирани хора, които ще бъдат честни и ще отсъдят истински„, допълни шампионът.

Това далеч не е първият път, в който Фюри настоява да няма британски съдии. „Краля на циганите“ имаше подобна заръка за втория си мач с Дионтей Уайлдър през 2020-та. Реваншът, който завърши с нокаут за Фюри в седмия рунд, бе следен под лупа от трима американци.