Начало Бокс Тайсън Фюри подновява кариерата си в бокса

Тайсън Фюри подновява кариерата си в бокса

Тайсън Фюри подновява кариерата си в бокса
0

Тайсън Фюри, световен шампион на WBC в тежка категория на професионалния бокс, е уверил Световния боксов съвет в последния възможен ден (26 август), че ще продължи кариерата си, пишат от „Sky Sports“.

Причините за това решение със сигурност са поне 2 – той щеше да изгуби шампионския пояс, ако не беше взел решение за оставането си в бокса, както и преследване на абсолютната титла в тежка категория при професионалистите!

Маурисио Сюлейман, президент на WBC, заяви, че „официалното решение“ относно статута на Фюри като шампион на WBC ще бъде отложено за следващия петък, 2 септември, поради скорошната смърт на братовчеда на Фюри, Рико Бъртън.

Фюри обаче е инструктирал своя екип от промоутъри да информира WBC, че възнамерява да възобнови боксовата си кариера. 34-годишният боксьор дава всички индикации, че се е насочил към битка за безспорната световна титла в тежка категория срещу Олександър Усик.

Фюри обяви, че се оттегля от бокса през април, след като нокаутира Дилиън Уайт.

Преди дни и един от промоутърите на Циганския крал – Франк Уорън заяви, че битка с Усик най-вероятно ще има!

Самият украинец, който защити успешно световните си титли след успех с раздвоено съдийско решение в реванша с Антъни Джошуа, обяви за единствена цел пред себе си – двубой с Фюри за определяне на абсолютен шампион.

Промоутърът на Усик, Александър Красюк, вече сподели пред „Sky Sports“, че битката с Тайсън Фюри е „в процес на създаване“.

Решението на Фюри да запази пояса на WBC е още една стъпка към този двубой.

„И двамата бойци го искат“, каза Франк Уорън. „Уверен съм, че можем да го направим и да коронясам Тайсън Фюри като безспорен световен шампион в тежка категория. Това ще бъде най-голямата битка в тежка категория в моето време в бокса“, добави още копромоутърът на Фюри.

Еди Хърн, мениджър на бившия световен шампион – Антъни Джошуа, сподели, че очаква Усик да продължи доминацията си с упех и срещу непобедения на професионалния ринг Тайсън Фюри.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".