Начало Бокс Тайсън превъзхожда сериозно Джошуа. Вижте в какво и с колко
0

Тайсън превъзхожда сериозно Джошуа. Вижте в какво и с колко

Тайсън превъзхожда сериозно Джошуа. Вижте в какво и с колко
0

Сравненията между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа не са от днес и от вчера. Двамата вече от години водят спор, кой е по-добър и по-заслужил. Коментарите по тази тема валят и в социалните мрежи, както и от всички анализатори и специалисти.

Безспорно „Циганския крал“ взе предимство в последно време, след като на два пъти нокаутира Дионтей Уайлдър и държи короната на WBC. Ей Джей от своя страна отстъпи от пиедестала, след като падна изненадващо от Анди Руиз и Олександър Усик.

Това обаче не пречи на всички фенове да искат да видят сблъсък Фюри – Джошуа. При това сякаш още по-силно отпреди, за да може да се сложи веднъж завинаги край на този спор. Докато обаче темата е актуална и гореща, особено и след обявяването на завръщането на Тайсън на ринга, ще ви предоставим и една друга гледна точка, по отношение сравненията между тях.

А именно – финансовата. Често се казва, че който е по-богат, той е и по-успял. Дали това е така, трудно може да се даде категоричен отговор. Но ако сравним Фюри и Джошуа по този показател, то спокойно може да имаме победител.

Anthony Joshua of Britain hits Oleksandr Usyk of Ukraine during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)

Оказва се, че Тайсън е заработил значително повече пари от своите мачове на ринга, отколкото Ей Джей. За някои това може и да е изненада, с оглед на промоутъра на Антъни – Еди Хърн, който се счита за най-голямата акула в днешно време. Но въпреки това Фюри води доста сериозно пред своя сънародник. Колко? С около 40 милиона паунда.

Справка на Мanchestereveningnews.co.uk показва, че „Циганския крал“ е заработил приблизително 100 милиона паунда от своите срещи на ринга. Ей Джей от своя страна е прибрал около 60. Дали това ще има някакво значение обаче при битка между двамата? Едва ли.