Начало Бокс Теофимо Лопес ще направи първата си защита на титлата на 8 февруари

Теофимо Лопес ще направи първата си защита на титлата на 8 февруари

Теофимо Лопес ще направи първата си защита на титлата на 8 февруари
0

Шампионът на WBO в полусредна категория за юноши Теофимо Лопес ще излезе на ринга в Лас Вегас на 8 февруари в двубой срещу 27-годишния си сънародник от САЩ- Джемейн Ортис.

„Давам на публиката спектакъл, който само аз мога да дам“, каза Лопес. „За всички фенове на бокса възнамерявам не само да доминирам и да разбия Джемейн Ортис, но и да го направя по начин, който ще постави цялата дивизия нащрек.“

Битката ще бъде водеща на боксовата вечер на Top Rank и ще бъде първата защита на 26-годишния Лопес на титлата, която спечели миналия юни.

В другия двубой от вечерта олимпийският медалист Кийшон Дейвис ще се изправи срещу бившия световен шампион Хосе Педраса .

За Ортис, който се изправи срещу Лопес като аматьор през 2015 г. и загуби, това ще бъде първата му битка за световната титла в кариерата.

Това е най-важната битка в кариерата ми“, каза Ортиз. „Това е първата ми битка за световната титла. Вярвам, че тази битка ще извади най-доброто от мен и възнамерявам да се завърна у дома като световен шампион.“