Начало Бокс Пакиао се поклони пред Камбосос
0

Пакиао се поклони пред Камбосос

Пакиао се поклони пред Камбосос
0

Един от най-великите боксьори в историята – Мани Пакиао се поклони на Джордж Камбосос и страхотната победа, която той постигна в неделя сутринта. Австралиецът надделя над Теофимо Лопес в много интересен и приятен за гледане двубой. По този начин 28-годишният Джордж спечели световните титли на WBA, WBO и IBF в лека категория и записа 20-а поредна победа в кариерата си. 24-годишният американец пък допусна първо поражение на ринга в 17-ия си мач.

Мнозина специалисти определят развоя на изхода от битката в Ню Йорк като изненада. „Пакман” обаче не е на това мнение. Филипинската легенда заяви, че е очаквал подобно представяне, предвид че двамата са били спаринг партньори в последните години.

Поздравявам моя приятел Джордж Камбосос за епичната победа. Ти ми помогна в много от последните ми мачове, надявам се, че стотиците общи рундове на спаринг са ти помогнали в тази битка. Гордея се с теб. Ти си заслужен шампион”, написа в социалните мрежи бившият шампион в 8 различни теглови категории.

Камбосос спечели две от трите съдийски карти на галавечерта в Ню Йорк. Той дори прати в нокдаун Теофимо още в първия рунд, когато явно Лопес все още не бе напипал добре ритъма на сблъсъка. Той самият вече е считан за един от най-великите австралийски боксьори в историята.