Начало Бокс Статистика и съдийски карти от триумфа на Камбосос

Статистика и съдийски карти от триумфа на Камбосос

Статистика и съдийски карти от триумфа на Камбосос
0

Австралиецът с гръцки корени Джодж Камбосос-младши е заслуженият нов шампион в лека категория.

„Императорът“ поднесе една от най-големите изненади на годината и победи големия фаворит Теофимо Лопес, вземайки световните му титли на WBA, IBF и WBO.

Срещата, която бе отлагана на няколко пъти, не разочарова боксовите фенове, които видяха множество страхотни размени и комбинации, но 28-годишният Камбосос пусна повечето и по-тежките удари, които му осигуриха победата.

Двама от съдиите гласуваха с 115-112 и 115-111 в полза на претендента, докато само един видя победа за Лопес с 113-113. Интересно е да се отбележи, че Камбосос изпрати Лопес в нокдаун още в първия рунд, но само един от съдиите е дал правилните 8 точки на Лопес.

Поглеждайки към официалната статистика и моментално става ясно следното – Камбосос е пласирал далеч повече тежки удари. Новият шампион е пуснал с 6 удара повече от Теофимо – 182 срещу 176 след изиграването на пълните 12 рунда.

Теофимо си е служил далеч повече с предната си ръка. 24-годишният американец е вкарал 61 прави, докато Камбосос е пласирал едва 27 за целия мач и само един в тялото.

Доминацията на Джордж може да бъде видяна най-отчетливо в последните два „шампионски рунда“. Джордж е стоварил несравнимо повече тежки попадения (35 срещу 12) в заключителните 6 минути.

Всичко това е още по-впечатляващо, имайки предвид нокдауна на Лопес в 10-ия рунд, когато той свали съперника си на земята и му върна услугата за първата част, когато Теофимо се озова на земята.

compubox