Начало Бокс Терънс Крауфорд праща на съд Боб Аръм

Терънс Крауфорд праща на съд Боб Аръм

Терънс Крауфорд праща на съд Боб Аръм
0

Американската медия “ The New York Post“ съобщава, че непобеденият професионален боксьор Терънс Крауфорд е подал съдебен иск срещу боксовия промоутър Боб Аръм. Делото е заведено в щата Невада и обвинява Аръм в „расово пренебрегване и попречване на Терънс да си осигури големи двубои и да спечели милиони щатски долари“.

Боксьорът от Небраска търси обезщетение от 10 милиона щатски долара. В един от откъсите от иска, с който „The New York Post“ се е сдобил гласи, че оглавяваната промоутърска къща от Аръм, „Топ Ранк“, няма „нито един чернокож директор, има само няколко чернокожи служители, и отказват признаят, че не се интересуват от това да подкрепят и да промотират чернокожи бойци“.

Крауфорд (38-0, 29 KO) и Боб Аръм не са криели тяхната апатия един към друг през годините им партньорство. Работните им взаимоотношения приключиха през ноември, 2021. След победата на Крауфорд над Шон Портър с ТКО, световният шампион по бокс заяви на пресконференция, че няма да работи повече с Аръм.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".