Начало Бокс Тинко Банабаков: Тази война изисква ежедневни битки

Тинко Банабаков: Тази война изисква ежедневни битки

Тинко Банабаков: Тази война изисква ежедневни битки
0

Двукратният европейски боксов медалист Тинко Банабаков написа емоционален пост в социалните мрежи. Талантът ни призова хората да тренират психиката си по време на карантинен период,  в който всеки трябва да остане вкъщи.

„Да, сега сте във война и тази война изисква да водите ежедневни битки. Спечелете достатъчно от тези битки, докато настоящото предизвикателство приключи и можете да излезете като победители. Бойното поле вече не е на работа или на спортното игрище и вашата битка вече не е с някой друг. Откакто сте под карантина, вашето бойно поле е в дома ви и най-големият ви опонент сте вие самите.

Единствената цел на ежедневните битки? Да се научите да побеждавате човека, който сте били вчера.

Когато започнах практиката на бойни изкуства, реших, че целта на моето обучение е да надвия някой друг. Вместо това в крайна сметка научих истинската цел на обучението ми: да победя себе си“ , категоричен е Банабаков.

Той определя и качества, които всеки спортист трябва да развие, за да стигне до този резултат, както и да си отговори с „да“ всекидневно на 5 въпроса.

„За да направя това, трябваше да развия смелост и дисциплина. Тази способност да разбием собствената си несигурност и негативност не е лесна; тя е резултат от усилено обучение и постоянно, последователно преминаване на ежедневен тест:

В края на деня, докато се гледате в очите в огледало, си задайте следните 5 въпроса:

1. Тренирах ли тялото си днес?

2. Храних ли се добре?

3. Научих ли нещо ново?

4. Тренирах ли умът си?

5. Направих ли положителна стъпка към основните си цели?

Оценяването е просто. Ако отговорите „да” на всичките 5 въпроса, минавате. Ако отговорите „не“ на някой от въпросите, не минавате. Това оценяване може и да ви се струва сурово, но малките(положителни или отрицателни) действия, имат силно натрупващ ефект.

Този тест изисква 5 характеристики, които трябва да развиете по време на карантината: Дисциплина, последователност, честност, отговорност и отчетност.

За да може тестът да ви помогне да се усъвършенствате, трябва да сте достатъчно дисциплинирани, за да го направите част от рутината си и последователни в ежедневното му приложение. Гледайки себе си в очите, вие също трябва да сте честни с оценката си и да знаете, че ако не сте направили всичко по възможностите си за деня, трябва да носите отговорност.

Ще бъде ли лесно? Не.

При сегашните обстоятелства всеки ден ще ви атакува с нови предизвикателства. Ще възникнат нови съмнения. Нови страхове. Нови препятствия, които се опитват да ви избутат от преминаването на теста. Вашият избор, докато се обучавате сами, ще бъде или да използвате тези препятствия като извинение, теглейки ви назад, или като мотивация бутайки ви напред.

Тъй като хората са помолени да „правят правилните неща“, за да победят този вирус, стана още по-очевидно: Успехът или провалът на света в крайна сметка ще зависи от хората. И в момента всеки човек е помолен да бъде по-добър от вчера.

Всеки ден е нова битка, която завършва с тест. Използвайте огледалния тест не само, за да видите къде се намирате, но и да видите какво можете да станете. Всеки ден трябва да се борите усилено, за да постигнете преминаваща оценка“ , написа в профила си във Facebook младият ни боксов талант.

#ОтговорниВкъщи