Начало Бокс Тони Белю планира завръщане – цели се в световната титла?

Тони Белю планира завръщане – цели се в световната титла?

Тони Белю планира завръщане – цели се в световната титла?
0

Тони Белю прекара изминалите 5 години в пенсия от професионалния ринг, макар почти през цялото време да бе близо до спорта в ролята на анализатор за DAZN. Едно от последните му изказвания обаче предизвика известен смут в боксовите среди, защото бе прието, като заявка за завръщане на ринга.

Той отправи критика към Лукаж Розански през седмицата относно кардиото му. Британецът подстави под съмнение способността на поляка да изкара повече от 4 рунда, въпреки статута му на шампион в неофициалната категория „бриджър“ (между полутежка и тежка категория).

Хора, не откачайте с подобни заявки. Не съм казвал, че се завръщам. Просто заявих, че ми доскуча и го попитах, дали може да изкара повече от 4 рунда. Това не е официално изявление и не слагайте думи в устата ми. Не ми се иска да се караме“, каза Белю пред talkSPORT по повод случаите.

Бившият световен шампион в полутежка категория също така призна, че се е почувствал страхотно по време на снимките на „Крийд 3“, въпреки факта, че вече е на 40 години. Именно тогава му е минало през ума, че може да се пробва отново в любимия си спорт.

Ако трябва да съм честен, не бих паснал добре в полутежка категория в момента. Но в „бриджър“ би ми било удобно. Там бих го разбил. Ще видим. Ще се върна малко във фитнеса, за да проверя дали все още го мога. Не съм напълно извън форма, защото винаги съм гледал да се поддържам“, допълни Тони.

Последният професионален мач на Тони Белю бе през 2018 г., когато загуби от Олександър Усик преди украинецът да се качи при най-тежките.