Начало Бокс Тони Белю: Усик е най-добрият боксьор, с когото Джошуа някога ще се бие

Тони Белю: Усик е най-добрият боксьор, с когото Джошуа някога ще се бие

Тони Белю: Усик е най-добрият боксьор, с когото Джошуа някога ще се бие
0

Бившият световен шампион на WBC в полутежка категория – Тони Белю, знае много добре какво е да се изправиш срещу бившия неоспорим крал в същата дивизия – Олександър Усик.

Именно украинецът пенсионира британеца в края на 2018-та, нокаутирайки го в осмия рунд на мача им за четирите пояса на Усик. Малко след това олимпийският шампион от 2012-та оваканти титлите си и реши да преследва големите пари и мачове в тежката категория.

Dave Thompson/ Matchroom Boxing

Три години по-късно, Усик е претендент номер 1 за пояса на WBO и на 25-ти септември ще се бие срещу голямата звезда на дивизията – Антъни Джошуа. И макар мнозина да вярват, че физическите габарите на британеца ще се окажат достатъчни за крайния успех, Белю напомни на Джошуа, че Усик е един от най-опасните и талантливи боксьори на своето време.

Казвал съм го преди, ще го кажа и сега – Олександър Усик е най-добрият боксьор, с когото Антъни Джошуа ще се бие някога„, заяви Белю.

twitter.com

Без никакво съмнние Усик е най-натуралният и природен боксьор, с когото „Ей Джей“ ще трябва да се справи. Това не означава, че ще бъде най-трудният му мач, защото евентуален сблъсък с Фюри ще е по-труден. Но ако ме питате дали Усик е по-добър боксьор? Да, определено!

„Напълно заставам зад думите си. Джошуа никога няма да се бие срещу по-качествен боксьор от Усик. Арсеналът му от удари, комбинации и техническите му умения…Усик е просто феноменален.

Усик е най-великият боксьор в полутежката дивизия. Но това не е мач между боксьор от тежка категория и полутежка категория. Той е по-голям, октолкото много хора предполагат. Въпреки всичко това, вярвам, че Джошуа ще спечели, защото знае как да изпозлва предимството във височината и разтега„, допълни Белю, който в момента е анализатор за Sky Sports.