Начало Бокс Треньорът на боксьорките ни: Не съм доволен от крайните резултати от Световното

Треньорът на боксьорките ни: Не съм доволен от крайните резултати от Световното

Треньорът на боксьорките ни: Не съм доволен от крайните резултати от Световното
0

Старши-треньорът на националния ни отбор по бокс за жени Борислав Георгиев поздрави момичетата за характера и огромното желание, с което влязоха в битките на Световното първенство в Ню Делхи.

Съставът ни ще остане до края на седмицата в индийската столица, като продължава да прави спаринги, след като приключи участието си на шампионата.

Георгиев заяви, че не е доволен от крайните резултати, но в същото време не може да не отчете старанието и развитието, което вижда в състезателките.

Ние дойдохме в Индия, за да спечелим медали и да се представим максимално добре. Предвид че нямаме медал, не мога да кажа, че съм доволен, като резултати. Но от друга страна трябва да се отчете и видимия прогрес в играта на момичетата, както и самото им представяне. „

За мен Светлана Каменова победи световната шампионка Лин от Тайван с 2:1 рунда. Тя спечели първия и третия категорично, но решението е такова, каквото е. Факт е, че преди срещата видяхме треньорския щаб на тайванката да я кара да търси мръсната игра, да влиза с глава, да хваща и да блъска. Тя направи точно това през цялата среща, но ние ще вземем реванш, бъдете сигурни. „

При Севда, която също можеше спокойно да вземе медал, се получи неприятен инцидент с коляното. Тя играе вече няколко години със скъсани кръстни връзки и първоначално ни разрешиха да слага наколенка. В деня на откриването казаха, че не може да я слага. Това нея я разконцентрира и въпреки че беше облепена, постоянно ни правеха забележка, което оказа влияние. На четвъртфинала се получи и едно падане в първия рунд, след което Севда получи болки в коляното и не успя да влезе максимално в останалите два рунда. Не говоря за оправдания, а за реални ситуации, които повлияха“, каза от Ню Делхи Георгиев.

Треньорът допълни, че загубите на Златислава Чуканова, Венелина Поптолева и Аслъхан Мехмедова също бяха регистрирани в много равностойни срещи, но и трите имат потенциал, който тепърва ще реализират. Колкото до ситуацията със Станимира Петрова и нейното състояние, той заяви:

„Важното е, че тя е добре и е с нас непрекъснато. Възстановява се и разбира се, всички съжаляваме, че не успя да играе. Дали щеше да спечели медал, никой не може да каже, но беше подготвена за такъв. Имаме страхотен колектив, момичетата я подкрепиха, както и тя тях по време на срещите им. Отборът е на ниво и съм доволен, че имаме страхотна сплав. Имаме около три месеца до Европейските игри, в които да продължим да надграждаме и да преследваме спечелването на три квоти в Полша за Олимпийските игри догодина“.

България завърши участието си на Световното първенство в Ню Делхи с две влизания в Топ 8. На крачка от медалите останаха Севда Асенова (48 кг) и Светлана Каменова (57 кг). Отборът ни се връща от Индия в понеделник.

тагове: