Начало Бокс Уайлдър боксира директно за титлата на WBC?
0

Уайлдър боксира директно за титлата на WBC?

Уайлдър боксира директно за титлата на WBC?
0

Дионтей Уайлдър може да се завърне с битка директно за световната титла на WBC в тежка категория. До този развой би се стигнало, ако от организацията действително отнемат пояса от ръцете на Тайсън Фюри.

„Циганския крал“ има срок до 26 август, за да потвърди писмено че се оттегля от ринга и няма да брани пояса. Ако го направи, то на 27-и от WBC ще имат право да назначат двубой за вакантната си титла в „кралската категория“.

И първи в списъка за мач е именно Уайлдър. „Бронзовия бомбардировач“ е в серия от 13 поредни битки за пояса. Той спечели трофея на 17 януари 2015-а след успех по точки над Бърмейн Стивърн. В последствие американецът направи 10 поредни защити, включително и с равенството срещу Фюри през 2018-а.

Дионтей загуби пояса с първото си поражение в кариерата, след нокаут от Тайсън в седмия рунд през 2020-а. Година и половина по-късно те отново се срещнаха, а британецът този път ликува в 11-ия рунд.

Именно оттогава и Уайлдър не се е боксирал, като имаше съмнения дали изобщо ще се върне на ринга. Сега се очаква той да направи това срещу Роберт Хелениус на 12 октомври. И ако няма нов обрат, то нищо чудно битката да е за титлата на WBC и Дионтей да получи скорошна възможност да си върне трона.