Начало Бокс Уайлдър разкри приблизителното си тегло за Хелениус

Уайлдър разкри приблизителното си тегло за Хелениус

Уайлдър разкри приблизителното си тегло за Хелениус
0

Един от въпросите, които вълнуват феновете преди завръщането на Дионтей Уайлдър на ринга е неговото тегло. След като го видяхме в най-тежките му килограми от последния му, трети двубой с Тайсън Фюри, по последните снимки и видеоматериали, които Бронзовия бомбардировач публикува, си личи ясно, че е в доста по-различна форма.

Самият той коментира този въпрос и заяви, че може би е било грешка да качват толкова много килограми за срещата с Циганския крал.

„Чувствах се малко тромав, малко тежък.“ каза Уайлдър. „Трбява да разберете, никога не съм бил толкова тежък в живота си. Беше експеримент, който исках да опитам и направихме това, което трябваше да направим за да кача теглото си. И това беше изживяване, което вече е в историята за мен. Единственият начин да натрупаш мъдрост е, когато прилагаш знанието си в живота. И събрахме много знание от това и сега знам какво трябва да направим занапред.“

Уайлдър тежеше близо 108 кг. в последния си двубой. Това беше абсолютен рекорд за него, както впрочем и за Фюри, който пък беше чудовищните 126кг. За справка – в първия двубой, когато Бронзовия бомбардировач почти нокаутира великобританеца в последния рунд, той тежеше 96кг. или с цели 12кг. по-лек от третия двубой.

Поне засега той смята, че вече знае кое е идеалното тегло за него и това е около 100-те кг. Предстоящият му противник – Робърт Хелениус ще има освен ръстовото предимство, така и в теглото. В последните пет години той тежи между 107 и 113кг.