Начало Бокс Уайт: Джошуа ще спре Усик между петия и седмия рунд

Уайт: Джошуа ще спре Усик между петия и седмия рунд

Уайт: Джошуа ще спре Усик между петия и седмия рунд
0

Дилиън Уайт смята, че неговият сънародник Антъни Джошуа ще защити успешно световните си титли в тежка категория в сблъсъка с Олександър Усик.

Джошуа ще го спре в петия, шестия или седмия рунд. Усик ще започне бързо, а Джошуа ще бъде по-внимателен, защото Усик е с обратен гард и е по-лек,“ разкри Уайт пред „BBC 5 Live“, цитиран от „DAZN“.

Усик и Джошуа ще се изправят един срещу друг на ринга на 25 септември, в сблъсък на двама олимпийски шампиони. Срещата ще се проведе на стадиона на футболния отбор Тотнъм.

На Джошуа също понякога му липсва увереност в битка, където може да бъде хванат. Но той е добър боксьор. Надявам се той да покаже предишното си аз и да започне да оказва натиск върху Усик, като по-голям и силен. Тогава Джошуа ще започне да го притиска и удря. Мисля, че той може бързо да си свърши работата.

Усик е добър и агресивен левичар. Той обича да диктува хода на битката, но Джошуа има височина, размах на ръцете и мощ. Ако Джошуа иска да наложи своя ритъм, тогава може да постигне бърз нокаут. Но ако иска да докаже, че е по-добър от Усик като боксьор, тогава ми се струва, че ще му бъде трудно“, добави още Уайт.

Самият Уайт вече има опонент и насрочен сблъсък за следващия си мач на ринга. Британецът ще спори с шведа Ото Валин на 30 октомври в „O2 Arena“ в Лондон, Англия. Двубоят ще бъде в тежка категория като Уайт ще защитава пояса на WBC на „временен шампион“.