Начало ММА Дураев ще спори срещу сънародник на Бойния остров

Дураев ще спори срещу сънародник на Бойния остров

Дураев ще спори срещу сънародник на Бойния остров
0

Алберт Дураев, който е бивш двоен шампион в Absolute Fighting Akhmat – ACA, подписа и ще дебютира в UFC. Той е бивш носител на поясите на чеченската организация в полусредна и средна категория и се намира в серия от 9 поредни победи.

Припомняме, че „Мачете“ трябваше да подпише с най-известната ММА верига в света още през 2019 година, но до договор тогава така и не се стигна.

Дураев има баланс от 14 победи и 3 загуби в ММА. Той е спечелил 12 срещи преди финалния гонг (3 с нокаут и 9 след събмишън). 32-годишният боец, който е роден във Волгоград, Русия, не беше влизал в клетката за професионален двубой повече от 3 години, но на този 14 септември Дураев впечатли на „Претендентските серии на Дейна Уайт“, събмитвайки още в първия рунд Кайо Бетанкурт, след което получи така чаканият договор с UFC.

Алберт Дураев вече има и първи съперник и дата за сблъсък в октагона. Това трябваше да бъде Алесио де Кирико, но италианецът се оттегли от двубоя. Новият противник на Дураев е Роман Копилов.

Руснакът има баланс от 8 успеха и само 1 поражение в ММА. Той е спечелил 7 срещи преди финалния гонг. 30-годишният боец от Новосибирск стартира своята професионална кариера в смесените бойни изкуства през 2016 година, побеждавайки с решение Фелипе Аюгоно. Следват още 7 поредни успеха с нокаут в различни вериги като ACB (сега ACA), FNG и League S-70. При последното си влизане в клетката, Копилов дебютира в UFC – на 9 ноември 2019 година, падайки от Карл Робърсън със събмишън в третия рунд.