Начало Бокс Уайт ще чака до 2021 мача си за световната титла

Уайт ще чака до 2021 мача си за световната титла

Уайт ще чака до 2021 мача си за световната титла
0

Дилиън Уайт продължава да е активен и на 2 май ще се бие с ветерана Александър Поветкин. Британецът е претендент за световната тила във версия WBC, но след като дълго бе избягван от Дионтей Уайлдър, сега се очаква и Тайсън Фюри да го подмине.

Еди Хърн разкритикува информациите за трилогия между „Краля на циганите“ и Уайлдър, но мачът изглежда неизбежен.

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев ще се бият за останалите пояси, а победителите от тези две битки най-вероятно ще се срещнат през декември.

Снимка: БТА

Това отново отлага мечтата на Уайт, който e непобеден от 2015 година. Единственото поражение в кариерата му е от Джошуа, а на сметката си има 27 успеха. В момента е със статут на временен шампион на WBC, като вече го защити веднъж – срещу Мариуш Вах.

Част от последните му победи бяха срещу съперници от висок ранг – Дерек Чисора (2), Джоузеф Паркър, Оскар Ривас, Роберт Хелениус и др.

Ситуацията в тежка категория ще стане още по-сложна, ако Уайлдър победи Фюри.

Така двамата ще са си разменили по един успех и ще са завършили веднъж наравно. При такова стечение на обстоятелствата Дилиън отново няма да има шанс за бленувата битка, защото всички фенове на бокса ще искат да гледат Джошуа – Уайлдър още тази година.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.