Начало Бокс Удари в главата довели до смъртта на боксьор
0

Удари в главата довели до смъртта на боксьор

Удари в главата довели до смъртта на боксьор
0

Разследване на смъртта на боксьор от 2018 г. година показа, че той е починал вследствие на ударите, които е понесъл в „жесток 10-рундов мач“.

31-годишният тогава Скот Уестгарт напусна този свят на 25 февруари преди две години, ден след победата си над Дек Спелман, заради на тежък кръвоизлив в мозъка. Дело за смъртта му беше проведено в Донкастър вчера, като в съда говориха родителите му и неговата приятелка Натали Кър. Според тях, това е била „най-голямата победа“ в кариерата на Скот, дошла в десетия му професионален двубой.

Бащата на покойния боксьор, също бивш спортист, разказа как е влязъл в съблекалнята след двубоя и Скот е лежал на пода, повърнал е и му е казал, че има „адско главоболие“. Уестгарт старши е повикал лекар и, въпреки че е имал симптоми на мозъчна травма, е бил закаран в медицинско заведение, където няма невролог. След като му е направен скенер, макар и вече изпаднал в безсъзнание, боксьорът е бил закаран в Кралската болница „Халъмшър“ в Шефийлд. Състоянието му, обаче, така и не се подобрило и на 25 февруари 2018 г. е бил обявен за мъртъв от патолог. Според професорът, извършил аутопсията, боксьорът е починал от усложнение на кръвонасядане в мозъка.

Очаква се изслушването по случая да продължи до края на седмицата.