Начало Бокс Украинец с култов прякор замества Махмуд Чар в боя с Кубрат Пулев

Украинец с култов прякор замества Махмуд Чар в боя с Кубрат Пулев

Украинец с култов прякор замества Махмуд Чар в боя с Кубрат Пулев
0

Кубрат Пулев (30:3) изглежда си намери заместник на Махмуд Чар (34:4), след като сириецът с германски паспорт трябваше да се оттегли по медицински причини. Редица източници потвърдиха, че името на дубльора ще бъде Ихор Шевадзуцкий (11:1).

34-годишният украинец е известен с култовия, но не особено оригинален прякор „Хълк“. Кариерата му дотук обаче съвсем не подхожда на емблематичния герой от комиксите, защото понастоящем е класиран далеч извън топ 100 при най-тежките. BoxRec го подрежда под №134, макар 9 от 11-те му победи да идват с нокаут.

Това ще е трето стъпване на Шевадзуцкий на българска земя. За пръв път той се боксира в Пловдив през декември 2019 г. срещу Даниел Роблес, за да запише третия си успех при професионалистите. След това през октомври 2020 г. се наложи над Аднан Деронджа отново в „Града под тепетата“. Върхът до момента за него е загубата от Мартин Баколе през миналия април, когато бе нокаутиран от конгоанския гигант в рамките само на 3 рунда в Полша.

„Хълк“ междувременно ще има само месец между последния си двубой и срещата с „Кобрата“. В края на февруари той бе в Германия, за да победи Едонис Бериша с нокаут в 4 рунд. Победата бе скоростна, но дори така изглежда доста амбициозно от негова страна да пристигне в София с едноседмично предизвестие и да се изправи срещу двукратния претендент за световната титла – Кубрат Пулев.

Галата в столичната „Арена София“ на този етап изглежда спасена, макар интригата да пострада сериозно. Българинът обаче трябва да е внимателен, защото в бокса в тежка категория всяко едно подценяване е в състояние да преобърне събитията с главата надолу. Достатъчно е да припомним битката между Тайсън Фюри и Франсис Нгану в края на миналата година.