Начало Бокс Украинец спря Красимир Джуров за четвъртфинал на Световното

Украинец спря Красимир Джуров за четвъртфинал на Световното

Украинец спря Красимир Джуров за четвъртфинал на Световното
0

Красимир Джуров не успя да стигне до четвъртфиналите на Световното първенство по бокс за младежи. Българинът отстъпи пред украинеца Бозорбой Матякубов в среща от третия кръг при 64-килограмовите. Двубоят бе осми от вечерната сесия в Киелце, Полша.

В началните секунди на първи рунд нашето момче показа бързи ръце, както и добра работа с лявата ръка до края на частта. Опонентът му се опитваше да го притиска до въжетата, а съветите от треньора Борислав Бояджиев бяха да сменя по-често посоката. И според петимата съдии в тази част българинът се представи по-добре.

Във втория рунд Джуров бе посъветван от треньора си да играе по-свободно, но не успя да го направи. Донякъде му попречи и неособено спортсменската игра на неговия противник. Матякубов получи предупреждение от съдията, тъй като използваше непозволени удари в тила. Ураинецът не се трогна от забележката и продължи до края на мача с този стил. Реферът не бе толкова благосклонен към Джуров, като го предупреди на няколко пъти за задържане на противника и дори му отнета точка. Украинецът започва да вкарва ъперкъти при тези задържания и да изморява нашето момче, което му донесе предимство в точките на този рунд.

Третият рунд, който щеше да е реши и изходът от двубоя, отново бе за Матякубов. Украинецът успя да вкара тежък десен прав на Красимир и това го разклати.

В крайна сметка съдиите присъдиха единодушно победата на украинския боксьор с 5:0 (29-27, 29-27, 29-27, 29-27, 29-27).

България остана с двама представители на Световното първенство. В неделя следобед на ринга ще се качат последователно Радослав Росенов в категория до 60 кг., който ще срещне испанеца Салвадор Флорес Луке, както и Уилиам Чолов при 75-килограмовите, който ще боксира с гърка Николаос Антонопулос.