Начало Бокс Ули Вегнер се завръща в лагера на Кубрат Пулев за мача с Махмуд Чар

Ули Вегнер се завръща в лагера на Кубрат Пулев за мача с Махмуд Чар

Ули Вегнер се завръща в лагера на Кубрат Пулев за мача с Махмуд Чар
0

81-годишният Ули Вегнер отново ще бъде в ъгъла на Кубрат Пулев (30:3), след като претърпя успешна операция на сърцето. Новината бе съобщена от германското издание Bild.

Легендарният треньор за последно бе част от екипа на българина през 2020 г. за втория мач за световните титли, когато „Кобрата“ загуби с нокаут в 9 рунд от Антъни Джошуа (27:3).

В последствие Пулев прекара година и половина извън ринга, след което се завърна срещу Джери Форестър за убедителна победа със съдийско решение, но по-късно инкасира третата си кариерна загуба срещу Дерек Чисора с неединодушно решение на арбитрите. Анджей Вавржик пък бе победен отново с решение в края на миналата година. Всички тези срещи за най-успешния българския боксьор при професионалистите преминаха без Вегнер заради влошеното му здравословно състояние.

Сега германецът по всичко личи е готов, за да се завърне във финалните етапи от подготовката на Кубрат преди галата в София на 30 март срещу Махмуд Чар (34:4) за редовната титла на WBA при най-тежките.