Начало Бокс Уралския Хълк ще дебютира в бокса (СНИМКА)

Уралския Хълк ще дебютира в бокса (СНИМКА)

Уралския Хълк ще дебютира в бокса (СНИМКА)
0

Иван Щирков, известен още като „Уралския Хълк“, ще направи своя дебют на професионалния боксов ринг. Новината съобщи самият боец в социалните мрежи.

Негов опонент ще бъде Михаил Мохнаткин, а сблъсъкът ще бъде в тежка категория. Ясна е и датата и мястото на проровеждане на срещата. Боксовият сблъсък ще бъде част от гала, която ще се проведе в град Омск на 27 май.

Събитието се организира от бойния клуб на Щирков – „Архангел Михаил“.

Интересното е, че това ще бъде дебют в професионалния бокс и за 32-годишния Мохнаткин.

Двамата бойци са представители на смесените бойни изкуства.

„Уралския Хълк“ наскоро записва първи двубой за новата организация, за която се състезава – RCC – лигата (Russian Cagefighting Championship). В главния сблъсък на събитието RCC 11, той нокаутира Михаил Колобелов още в първия рунд.

Припомняме, че Щирков изненадващо напусна втората най-рейтингова международна ММА компания – Absolute Championship Akhmat – ACA. Той дори имаше обявен двубой срещу Леонардо Силва, но боецът и ръководството на организацията постигнаха взаимно съгласие да отменят двубоя.

„Уралския Хълк“ беше под номер 2, а Силва е 4 в ранглистата. Успех, над Силва щеше да значи сблъсък за шампионския пояс, който е притежание на Муслим Магомедов.

След последния си успех, Щирков вече има баланс от 20 победи, 1 равенство и 2 загуби в ММА. Спечелил е 14 срещи преди финалния гонг (9 с нокаут и 5 след събмишън). През миналата година Щирков надделя над Мурат Гугов и Артур Астахов и вече е в серия от 3 поредни победи в ММА.

Михаил Мохнаткин е с баланс от 14 успеха, 2 равенства и 5 поражения в смесените бойни изкуства. Състезава се в тежка категория. 32-годишният руски боец е преминал през много интернационални MMA вериги PFL, UAE Warriors, OFC, RCC, FNG и други. За последно той влезе в клетката на 19 декември 2021 година. Тогава той надделя над Винисиус Морейра с единодушно съдийско решение на събитието OFC 15, с което регистрира трета поредна победа.