Начало Бокс Усик предизвика и Гвоздик на футбол (СНИМКИ)

Усик предизвика и Гвоздик на футбол (СНИМКИ)

Усик предизвика и Гвоздик на футбол (СНИМКИ)
0

Олександър Усик не се шегува! Мнозина не приеха сериозно намерението му да дебютира в професионалния футбол, но то изглежда все по-реално.

Световният шампион по бокс (WBA Super, IBF, WBO и IBO) в тежката категория обяви по-рано, че ще вземе участие в приятелския турнир „Winter Cup 2022“ с екипа на украинския „Полисия“ (Житомир).

Украинската боксова звезда вече е в Анталия на лагера на местния втородивизионен отбор. Подготовката официално стартира от днес, 3-ти февруари, и ще продължи до 12-ти. Усик дори получи официален екип на тима, с който гордо се разхожда.

Ситуацията стана обаче още по-любопитна. Новият крал на тежката категория, който по-рано в кариерата си бе и абсолютен шампион в полутежка, предизвика друг боксьор на футбол. Става дума за сънародника му Олександър Гвоздик, който също е ликувал със световен пояс. Бившият вече 34-годишен боксьор е носител на  шампионския пояс на WBC в лека тежка категория.

Гвоздик също е в турския курорт като фен на „Металист“, а Усик призна, че двамата са обсъдили възможността да се изправят на футболния терен един срещу друг в контрола между двамата им отбора.

„Да, вчера говорихме за това с Олександър. Всичко е прекрасно. Медиите говорят – готино е. Защо не? Самият той ми каза, че не е много добър във футбола. Но би опитал. Защо не? Когато има възможност, трябва да опитате. Не се срамувайте, обръщайте внимание на критиките. Нищо, че сме по-слаби от професионалните футболисти. Но пък имаме голямо желание“, каза Усик.

тагове: