Начало Бокс Усик тренира за Фюри с 204-сантиметров сърбин

Усик тренира за Фюри с 204-сантиметров сърбин

Усик тренира за Фюри с 204-сантиметров сърбин
0

Едва ли е било особено лесно на Олександър Усик (21:0) да се намери подходящ спаринг партньор за битката с Тайсън Фюри (34:0:1), но ето, че той все пак е открил Санел Хасанович (6:1:1), за да го покани в лагера си.

Двамата споделиха обща снимка в социалните мрежи, за да обявят, че тренират заедно и така стана ясно, че украинецът все пак е намерил човек със сходни габарити.

Хасанович е 25-годишен 204-сантиметров боксьор от Сърбия с актив от 7 победи с 6 нокаута, 1 загуба и 1 равенство. За последно той триумфира с единодушно решение над Алфонсо Дамиани в Германия през октомври, а единственото му поражение дойде 6 месеца по-рано срещу Лукас Фаик с неединодушно съдийско решение за континенталната титла на IBO. Обичайното му тегло е между 107-118 кг., както подобава на един боец от тежка категория

Фюри обаче е по-висок с 2 см. и по традиция се бие с тегло между 119-125 кг. Именно тези данни му дават най-често предимство над противниците, защото може да използва едновременно сила, скорост и борба, когато се стигне до клинч, макар там винаги да е на ръба на позволеното.

До срещата между Тайсън Фюри и Олександър Усик за безспорната титла в тежка категория става точно един месец.