Начало Бокс Усман смята, че Пол е в губеща позиция при всички случаи от боя с Тайсън

Усман смята, че Пол е в губеща позиция при всички случаи от боя с Тайсън

Усман смята, че Пол е в губеща позиция при всички случаи от боя с Тайсън
0

Джейк Пол (9:1) става все по-често обект на сериозни критики след новината, че ще се боксира с Майк Тайсън (50:6) през лятото. Основната причина е, че „Железния Майк“ е вече на преклонната за спортист 57-годишна възраст. Критиките идва не само от боксовите среди, но и от MMA. Камару Усман дори се изказа срещу „Проблемното хлапе“.

При всички положения Джейк Пол е в губеща ситуация. Не можеш да излезеш и да пребиеш чичо Майк. Няма да получиш готини точки от това. А, ако пък те приспи? Тогава може просто да подпише смъртната присъда на кариерата си“, каза „Нигерийския кошмар“ в своя подкаст.

До този момент Пол изгради кариерата си върху плещите си на бивши величия най-вече от средите на смесените бойни изкуства. Той триумфира над имена от ранга на Бен Аскрен, Тайрон Уудли, Андерсон Силва и Нейт Диаз. От известно време обаче се е насочил към боксьори с повече опит на професионалния ринг, но в същото време нокаутира Райън Бърланд и Андре Аугуст в рамките на първите рундове от срещите им.

Майк Тайсън от своя страна се завърна през 2020 г. за демонстративен мач срещу Рой Джоунс-младши. Това стана 15 години след официалното сваляне на ръкавиците. Но и от тогава изминаха още 4 години.

Срещата между Майк Тайсън и Джейк Пол е насрочена за 20 юли в Тексас.