Начало Бокс В Англия да не изстудяват още шампанското

В Англия да не изстудяват още шампанското

В Англия да не изстудяват още шампанското
0

В живота е важно да не повтаряш грешките си. Така е и в бокса. Последните дни изчетохме хиляди мнения на експерти, анализатори, фенове.

Почти всички са сигурни в победата на Антъни Джошуа над Кубрат Пулев, че дори с нокаут в първите три рунда.

Чуват се аргументи за възрастта на Кобрата и как британецът се намира в „идеалните си години за бокс“.

А не беше ли така в края на лятото, когато Александър Поветкин нокаутира Дилиън Уайт?

И тогава всички считаха своя любим британец за тотален фаворит и неглижираха успехите на руснака. Бил старче…

Kакво да кажем за загубата на Ей Джей от Анди Руис-младши? На Острова имат навика да прехвалват своите състезатели, а съвсем често това им изиграва лоша шега. Още едно доказателство – Даниел Дюбоа.

„Динамита“ беше много наперен и няколко пъти нарече Джо Джойс старец.

След това коленичи пред него и се предаде.

Прехваленият

Но англичаните често повтарят една и съща грешка. Подценяват.

Не бива да забравяме, че Джошуа спечели обратно титлите си срещу 140-килограмов Руис, който не беше провел почти никаква подготовка. Мексиканецът се отдаде на охолен живот и подходи несериозно към реванша.

Кубрат Пулев изглежда в отлична форма да предложи много по-сериозен тест от приличащия на сумист в края на 2019-та Анди.

Снимка: БТА

Кобрата е опитен и класен боксьор.

Знае как да подходи в подобен тежък мач. На моменти ще търси клинча, ще използва хитрини, но няма да се даде лесно на Антъни Джошуа – въпреки очакванията на британците, които вече изстудяват шампанското.

Да, Ей Джей е фаворит да защити световните титли в тежка категория.

Когато двамата излязат на ринга, приказките за фаворити и непобедими шампиони ще избледнеят. Тогава на ход идват уменията, но и опита, и сърцето.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.