Начало Бокс В лагера на Уайлдър смятат, че боят с Жан ще се конкурира с този между Джошуа и Нгану

В лагера на Уайлдър смятат, че боят с Жан ще се конкурира с този между Джошуа и Нгану

В лагера на Уайлдър смятат, че боят с Жан ще се конкурира с този между Джошуа и Нгану
0

В лагера на Дионтей Уайлдър изглежда са в авариен режим след загубата от Джоузеф Паркър през декември, защото така окончателно се провалиха преговорите с Антъни Джошуа, а рейтинговите агенции извадиха американеца от топ 10 във всички свои класации. Сега „Бронзовия бомбардировач“ предстои да се качи на ринга срещу Жилей Жан през март, като отново ще подгрява мач на „Ей Джей“, както бе и за Day of Reckoning в Рияд на 23 декември. Един от мениджърите на Уайлдър – Шели Финкел, опитва да настрои боксовата общественост за зрелищен мач с „Големия взрив“.

Бихме искали реванш с Паркър, но това засега не се дискутира. Така или иначе, ако имаме възможност срещу Жан, този мач ще е огромен. Ако се състои в същата карта на Джошуа и Нгану, смятам, че Дионтей и Жан ще го конкурират. Отново ще имаме феноменално шоу за публиката“, каза Финкел пред Boxing Scene.

Той също така смята, че хората прибързано отписват Дионтей и припомни случаите със самия Джошуа и Даниел Дубоа. „Динамита“ бе спряган за отказвач и веднага след това доказа, че не е срещу Джарел Милър. „Ей Джей“ пък бе причисляван към миналото, но ето, че натрупа три поредни победи и пак е смятан за реален претендент за световните титли. Подобна съдба би могла да сполети и Уайлдър, стига да се реабилитира с един-два знаменити успеха в рамките на предстоящите 12 месеца.