Начало Бокс Видео повторение промени изхода на боксов двубой (ВИДЕО)

Видео повторение промени изхода на боксов двубой (ВИДЕО)

Видео повторение промени изхода на боксов двубой (ВИДЕО)
1

На изключително рядка гледка станаха свидетели феновете на бокса в събота вечер.

Става въпрос за един от подгряващите мачове на Васил Ломаченко и Люк Кембъл. В Лондон един срещу друг се изправиха шампиона на WBC в категория муха – британецът Чарли Едуардс (15-1) и задължителния претендент за пояса – Хулио Сезар Мартинес (14-1).

Едуардс, който беше определян за фаворит преди мача, изненадващо бе нокаутиран в третия рунд и за няколко минути светът имаше нов шампион.

Радостта на 24-годишния Мартинес обаче бе кратка, защото президентът на WBC – Маурисио Сюлейман се качи на ринга и обяви, че след видео преглед на последната ситуация от мача, крайният резултат се обръща на „Несъстоял се“. Причината за това е факта, че нокаутиращият удар в тялото на Едуардс идва, когато той е в нокдаун и едното му коляно очевидно е на пода.

Без съмнение решението е правилно, защото има нарушаване на правилника, но друг е въпросът дали това щеше да се случи, ако боксьорите си бяха разменили ролите или срещата се бе провела в някоя друга държава. Президентът на WBC нареди двамата да се срещнат отново, но последните индикации от Едуардс и Еди Хърн са, че шампионът няма такива намерения.