Начало Бокс Владимир Кличко: Ако не бе войната, щях да се завърна за реванш с Фюри

Владимир Кличко: Ако не бе войната, щях да се завърна за реванш с Фюри

Владимир Кличко: Ако не бе войната, щях да се завърна за реванш с Фюри
0

Бившият хегемон в тежка категория – Владимир Кличко, направи интересно самопризнание относно плановете си за завръщане на ринга.

Украинецът, който доминираше на върха в най-бляскавта дивизия в продължение на десетилети, бе свален от трона през 2015-та, когато Тайсън Фюри го победи по точки в Германия. Две години по-късно украинецът загуби и от Антъни Джошуа, слагайки край на бляскавата си кариера.

Оттогава насам за „д-р Стоманен чук“ постоянно се говори, че може да се завърне. 46-годишният бивш шампион разкри в едно от последните си интервюта, че сериозно е обмислял да предложи реванш на Тайсън Фюри, тъй като двамата така и не се срещнаха преди години.

twitter.com

„Дълго време го обмислях и пресмятах и бях стигнал до решение да пиша на Тайсън Фюри и да му предложа „последен танц“, споделя Кличко пред британски медии.

„В момента той е решил да се пенсионира, а ние така и не се срещнахме втори път и тази мисъл не един и два пъти е стояла в главата ми със седмици. Но нещата през последните месеци се промениха и сега мислите ми са насочени в съвсем друга насока“, добави Владимир, визирайки военните действия в родината му.

„Планувах и мечтаех да се превърна в най-възрастния световен шампион. Но това беше в миналото и вече не съм сигурен дали има възможност нещо подобно да се случи“, сподели Кличко.